Ingredience
- 2 kg vepřová pečeně8 plátků po 250 g
- 2 litry voda
- 2 lžičky sůl
- 200 g cukr
- 4 sušené bobkový list
- 60 g sušená fenyklová semínka
- 1 lžíce celý černý pepř
- 1 litr kostky ledu
- 2 lžíce extra panenský olivový olej
- 4 stroužky česneknakrájené na tenké plátky
- 1 svazek brokolice rabe (a.k.a. rapini)
- 1-2 lžičky sladká paprika
- 120 ml suché bílé víno
- 100 g strouhaný parmazán
- 1 lžíce citronová kůra
- 1 lžička čerstvě mletý černý pepř
- 8 plátků sýr ProvoloneMůžete nahradit čedarem
- 1 litr vepřový vývaralternativně hovězí nebo kuřecí
Recept
Dopřejte si dokonalou plněnou vepřovou pečeni připravenou metodou sous vide! Díky marinování v ochuceném láku zůstane maso šťavnaté a plné chuti, zatímco jemná náplň z brokolice, sýra Provolone a parmazánu mu dodá neodolatelnou krémovou texturu. Po pomalém vaření získá pečeně křupavou kůrku v troubě a podává se s lahodnou redukovanou šťávou. Perfektní volba pro slavnostní večeři i rodinný oběd!
Postup
1 Hotovo 4 minuty |
základ pro šťavnaté maso: ochucený lákVe velkém hrnci přiveďte k varu vodu, sůl, cukr, bobkové listy, fenyklová semínka a pepř. Sundejte z plotny a přidejte kostky ledu, aby tekutina rychle vychladla. |
2 Hotovo 8 - 24 hodin |
Odpočinek v láku: Klíč k šťavnatosti |
3 Hotovo 10 minut |
Příprava masaVyjměte maso z láku, opláchněte pod studenou vodou a osušte. Příprava na rolování: Rozřízněte maso tak, aby se po rozložení podobalo motýlím křídlům. Začněte na tučné straně a proveďte podélný řez asi ½ palce pod vrstvou tuku. Pokračujte v postupném krájení a rozkládání masa, dokud nevznikne rovnoměrný plochý obdélník. |
4 Hotovo 5 minut |
Příprava náplně |
5 Hotovo 4 minuty |
Mixování náplně |
6 Hotovo 4 minuty |
Plnění masa |
7 Hotovo 4 hodiny |
Připravíme sous vide vařič |
8 Hotovo 25 minut |
Dokončení v troubě |
9 Hotovo 13 minut |
Redukce šťávy a finální úprava |
10 Hotovo 1 minuta |
Servírování |
3 Comments Skrýt komentáře
Je moc fajn, že napíšete 4 hodiny souš vide a poté teplotu na pečení,ale teplotu na přípravu souš vide nikde, tu si asi máme vycucat z palce.
Však teplota pro sous vide je v hlavni liště 60 stupňů
Chybí mi u některých receptů doporučené přílohy.