Background Image

Sous Vide plněná vepřová pečeně

0 0
Sous Vide plněná vepřová pečeně

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 kg vepřová pečeně 8 plátků po 250 g
2 litry voda
2 lžičky sůl
200 g cukr
4 sušené bobkový list
60 g sušená fenyklová semínka
1 lžíce celý černý pepř
1 litr kostky ledu
2 lžíce extra panenský olivový olej
4 stroužky česnek nakrájené na tenké plátky
1 svazek brokolice rabe (a.k.a. rapini)
1-2 lžičky sladká paprika
120 ml suché bílé víno
100 g strouhaný parmazán
1 lžíce citronová kůra
1 lžička čerstvě mletý černý pepř
8 plátků sýr Provolone Můžete nahradit čedarem
1 litr vepřový vývar alternativně hovězí nebo kuřecí

Ukážeme vám, jak připravit dokonale šťavnatou a lahodně ochucenou vepřovou pečeni, která se bude doslova rozplývat na jazyku.
+

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Dopřejte si dokonalou plněnou vepřovou pečeni připravenou metodou sous vide! Díky marinování v ochuceném láku zůstane maso šťavnaté a plné chuti, zatímco jemná náplň z brokolice, sýra Provolone a parmazánu mu dodá neodolatelnou krémovou texturu. Po pomalém vaření získá pečeně křupavou kůrku v troubě a podává se s lahodnou redukovanou šťávou. Perfektní volba pro slavnostní večeři i rodinný oběd!

Postup

1
Hotovo
4 minuty

základ pro šťavnaté maso: ochucený lák

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, sůl, cukr, bobkové listy, fenyklová semínka a pepř. Sundejte z plotny a přidejte kostky ledu, aby tekutina rychle vychladla.

2
Hotovo
8 - 24 hodin

Odpočinek v láku: Klíč k šťavnatosti

Vepřové maso vložte do velké nádoby a zalijte připraveným lákem. Uchovávejte v chladu alespoň 8 hodin, maximálně 24 hodin.

3
Hotovo
10 minut

Příprava masa

Vyjměte maso z láku, opláchněte pod studenou vodou a osušte. Příprava na rolování: Rozřízněte maso tak, aby se po rozložení podobalo motýlím křídlům. Začněte na tučné straně a proveďte podélný řez asi ½ palce pod vrstvou tuku. Pokračujte v postupném krájení a rozkládání masa, dokud nevznikne rovnoměrný plochý obdélník.

4
Hotovo
5 minut

Příprava náplně

Ve velké pánvi na středním plamenu rozehřejte olej a orestujte česnek dozlatova. Přidejte papriku, brokolici a bílé víno. Dochuťte solí a restujte, dokud se tekutina neodpaří a brokolice nezměkne. Směs přendejte do cedníku a nechte okapat.

5
Hotovo
4 minuty

Mixování náplně

V kuchyňském robotu mixujte pulzním režimem vařenou brokolicovou směs, parmazán, fenyklová semínka, černý pepř a citronovou kůru, dokud nebude směs najemno nasekaná, ale ne zcela na kaši – přibližně pět krátkých pulzů, podle výkonu vašeho kuchyňského robotu.

6
Hotovo
4 minuty

Plnění masa

Vepřové maso položte na pracovní plochu a pokryjte plátky sýra Provolone. Rovnoměrně rozprostřete brokolicovou směs, přičemž na okrajích nechte asi 1 cm volného prostoru.

7
Hotovo
4 hodiny

Připravíme sous vide vařič

Pečeni pevně srolujte a svažte řeznickým provázkem. Vložte ji do vakuového sáčku a odsajte vzduch. Nastavte sous vide vařič na 60 °C a maso vařte 4 hodiny.

8
Hotovo
25 minut

Dokončení v troubě

Předehřejte troubu na 230 °C. Maso vyjměte ze sáčku a osušte. Potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte v troubě 10–15 minut, dokud povrch nezezlátne. Poté maso vyjměte a nechte 10 minut odpočinout.

9
Hotovo
13 minut

Redukce šťávy a finální úprava

Tekutinu ze sáčku přelijte do pánve, přidejte vepřový vývar a vařte, dokud se nezredukuje o dvě třetiny (10 –13minut).

10
Hotovo
1 minuta

Servírování

Odstraňte provázek, maso nakrájejte na plátky a podávejte s vepřovou šťávou.
K tomuto pokrmu by se skvěle hodily přílohy, jako jsou pečené brambory s bylinkami, bramborová kaše, restovaná zelenina nebo rýže.
Dobrou chuť!

blank
Sous Vide hovězí svíčková
předchozí
Sous Vide hovězí svíčková
Vepřové trhané maso
další
Keto trhané vepřové maso
Sous Vide hovězí svíčková
předchozí
Sous Vide hovězí svíčková
Vepřové trhané maso
další
Keto trhané vepřové maso

3 Comments Skrýt komentáře

Je moc fajn, že napíšete 4 hodiny souš vide a poté teplotu na pečení,ale teplotu na přípravu souš vide nikde, tu si asi máme vycucat z palce.

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here