Ingredience
- 1 šálek kukuřičná moukahrubá, ne instantní
- 2 šálky voda
- 2 šálky plnotučné mléko
- 1 lžička košer sůl
- 4 lžíce máslo
- 1/2 šálku parmazán
- 1 lžíce bylinkyčerstvé - např. tymián, rozmarýn
Recept
Polenta je úžasná příloha ke spoustě jídel, ale její příprava je někdy o nervy. Uvařte ji tentokrát sous vide a zbavte se stresu a nekonečného míchání.
Servírovat ji můžete krémovou nebo křupavou, na oběd nebo na snídani. Přidat do ní můžete cokoli tak, aby to ladilo k vašemu hlavnímu jídlu. Velký rozdíl udělá tekutina, kterou při její přípravě použijete – voda zvýrazní chuť samotné polenty, mléko ji udělá krémovou a vývar přidá na chuti. Můžete i kombinovat a experimentovat!
Postup
1 Hotovo |
Polenta do lázně |
2 Hotovo |
DOKONČENÍ |