Background Image
  • Domů
  • Polévky
  • Sous Vide polévka z kořeněných hrušek a máslové dýně

Sous Vide polévka z kořeněných hrušek a máslové dýně

0 0
Sous Vide polévka z kořeněných hrušek a máslové dýně

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 lžíce máslo
8 čerstvých listy šalvěje
2 šalotka nakrájené na tenké plátky
4 stroužky česnek rozdrcené
4 šálky máslová dýně nakrájené na kostičky
1 hruška zbavená jádřince a nakrájená na kostičky
1 červená chilli paprička lze nahradit pepřem
12 dl kuřecí vývar
z 1 limetky limetková šťáva
2 lžičky sůl
1 bílý jogurt plnotučný - na ozdobu
na ozdobu dýňová semínka

Milujete dýňovou polévku? Pak tento recept by Vás mohl hodně zajímat..

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Máslová dýně, hrušky, čerstvé chilli a máslo vytvářejí jedinečné spojení chutí. Recept ideální na podzimní období a pro každého, kdo miluje dýně. Polévka je s velmi malým množstvím tuku a vytvoříte ji s ještě menším úsilím. Ingredience jdou přímo ze sáčku do mixéru a pak do servírovací mísy. Nezní to skvěle? Já miluji takto jednoduché recepty protože – kdo chce trávit celý den v kuchyni že?

Postup

1
Hotovo
4 minuty

Přípravy..

Připravte vodní lázeň tak, aby její teplota po zahřátí dosáhla na požadovaných 85˚C. Mezitím na pánvi na středním plameni rozpustíme máslo. Když máslo začne hnědnout, přidejte lístky šalvěje a opékejte dokřupava. Smažené šalvějové lístky si uschováme na papírových utěrkách.

2
Hotovo
5 minut

Připravte si k ruce česnek

K máslu přidejte nakrájenou šalotku a stroužky česneku a vařte do měkka. Odstraňte z ohně a před přidáním do sáčku se zipem a nechte mírně vychladnout.

3
Hotovo
90 minut

Teď potřebujete sáček..

Do sáčku přidejte nakrájenou máslovou dýni, nakrájenou hrušku, chilli a kuřecí vývar. Vytlačte veškerý vzduch a pevně uzavřete. Vařte při 85 °C po dobu 90 minut.

4
Hotovo
4 minuty

Mixujeme..

Po uplynutí času určeného pro vaření dýně ve vodní lázni, přeneste obsah do mixéru a přidejte šťávu z 1 limetky a 2 lžičky soli. Pyré rozmixujte do hladka. Dochuťe solí a pepřem.

5
Hotovo
1 minuta

Servírujeme

Podávejte v miskách ozdobené jogurtem, opečenými dýňovými semínky a osmaženými lístky šalvěje.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Ratatouille sous vide
předchozí
Ratatouille sous vide
mušle s kari
další
Pečené mořské mušle s korma kari
Ratatouille sous vide
předchozí
Ratatouille sous vide
mušle s kari
další
Pečené mořské mušle s korma kari

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here