Ingredience
- 2 kusy steak z lososa
- dle chuti mořská sůl
- dle chuti extra panenský olivový olej
- 1/4 šálku pomerančový džus
- 1 polévková lžíce citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Nasekaný čerstvý koriandr
- 1 polévková lžíce šalotka
- 1 šálek voda
- špetka cukr
Recept
Losos byl perfektní! Beurre blanc dodalo jídlu dokonalou kyselost a svěžest, a pokrm tak završil.
Postup
1 Hotovo 25 minut |
Připravit vodní lázeňZačněte předehřátím vodní lázně na 46℃ a nastavte dobu vaření na 25 minut. To by mělo dostat steaky z lososa na dokonale vlhké „medium rare“. Ačkoli o rybách tímto způsobem obvykle nehovoříme, získá váš losos máslově jemnou texturu. Mezitím steaky z lososa okořeňte. Losos je chutný sám o sobě, takže by mělo stačit dobré koření soli. Nechte sůl působit do dužiny asi 2-3 minuty. |
2 Hotovo 5 minut |
Do sáčkuLososa vložte do sous vide sáčku s asi lžící olivového oleje. To by mělo udržet rybu vlhkou, aniž by to ovlivnilo její chuť. V tomto okamžiku můžete přidat bylinky nebo aromatické látky. Skvěle by fungovala snítka kopru nebo koriandru. Některé plátky citrusů, jako jsou pomeranče nebo citrony, také dodají vašemu pokrmu dost svěžesti. |
3 Hotovo 10 minut |
Připravte si beurre blancZatímco se losos vaří, připravte si beurre blanc. Zní to příliš famózně? Spíš ne. Je to prostě klasická francouzská omáčka na másle. Výroba beurre blanc začíná ochucenou redukcí. Zde pracujeme na směsi čerstvé pomerančové šťávy, citronové šťávy, šalotky a koriandru. Přidejte trochu vody, abyste prodloužili dobu vaření a umožnili šalotce uvolnit více chuti. Nechte to zredukovat, dokud vám v hrnci nezůstanou asi 3 polévkové lžíce tekutiny. |
4 Hotovo 4 minuty |
Přidejte máslo |
5 Hotovo |
Servírujeme |