Background Image

Sous Vide hovězí hrudí se zelím

0 0
Sous Vide hovězí hrudí se zelím

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1,13 kilogramu Hovězí hrudí
1 hlávka hlávkové zelí

"Objevte tajemství dokonalého corned beefu připraveného metodou sous vide při 60ºC. Po 48 hodinách vaření získáte šťavnaté a jemné maso, které se snadno doplňuje s dušeným zelím připraveným z výpeku. Ideální pro lahodné a pohodlné jídlo

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Připravte si jemný nakládaný corned beef metodou sous vide. Vařte maso při 60ºC po dobu 48 hodin, což zajistí šťavnatou a dokonale propečenou texturu. Po uvaření se šťáva z vakuového sáčku přivede k varu a použije k podušení nakrájeného zelí. Po odpaření tekutiny maso rychle opečte z každé strany pro zlatavou barvu, poté nakrájejte na tenké plátky a podávejte se zelím. Výsledkem je lahodné, chutné jídlo s minimální námahou.

Corned beef je druh konzervovaného hovězího masa, které bylo naloženo a uvařeno ve slaném nálevu. Název „corned“ pochází z anglického slova pro hrubou sůl, která se tradičně používala k nakládání masa. Během procesu nakládání se do masa často přidávají koření, jako je černý pepř, bobkový list, koriandr a hřebíček, což mu dodává charakteristickou chuť.

Corned beef se obvykle připravuje z hovězího hrudí, což je část masa, která je přirozeně tužší, ale díky dlouhému vaření nebo pomalému pečení se stává jemnou a chutnou. Tento pokrm je populární zejména v irsko-americké kuchyni, kde se často podává s vařeným zelím a bramborami, obzvláště na Den svatého Patrika. Corned beef se také často používá v sendvičích, například v klasickém Reuben sendviči, který obsahuje žitný chléb, kyselé zelí, švýcarský sýr a ruskou zálivku.

Postup

1
Hotovo
48 hodin

Přípravy a vaření

Nastavte svůj sous vide vařič na 60ºC. Rozbalte předem nasolené hovězí maso a osušte papírovými ručníky. Vložte do sáčku se zipem a před uzavřením použijte metodu ponoření, abyste uvolnili co nejvíce vzduchu. Vložte do předehřáté vodní lázně a nastavte časovač nebo budík na 48 hodin.

2
Hotovo
3 minuty

Připravíme zelí

Zatímco se vaření blíží ke konci, nakrájejte hlávku zelí na čtvrtky a nožem odstraňte jádřince. Poté nakrájejte na proužky.

3
Hotovo

Maso ven..

Vyjměte maso z lázně. Uvidíte, že se nashromáždilo značné množství šťávy. Maso vyndejte ze sáčku a dejte stranou. Šťávu ze sáčku nalijte na pánev a přiveďte k varu.

4
Hotovo
5 minut

Uvařte zelí

Zelí přidejte do vroucí šťávy a často otáčejte kleštěmi. Jakmile se tekutina téměř úplně odpaří a zelí je měkké, přendejte ho na teplý servírovací talíř. Počkejte, až se odpaří poslední zbytky tekutiny, a položte na něj hovězí. Tučnou stranou dolů, aby se lehce opekl/zabarvil. A nezapomeňte také krátce opéct i boční strany masa.

5
Hotovo
2 minuty

Servírujeme

Navrstvíme na ještě teplé zelí a podáváme. Doporučujeme spárovat s vařenými bramborami a mrkví na tradiční svátek svatého Patrika kdykoli v roce!

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

nudle s liškami
předchozí
Sous Vide liškové nudle
Ratatouille sous vide
další
Ratatouille sous vide
nudle s liškami
předchozí
Sous Vide liškové nudle
Ratatouille sous vide
další
Ratatouille sous vide

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here