Ingredience
- 3 ks rajčataideálně římské (Roma)
- 3 plátky nori
- 1 lžíce sojová omáčka
- 1/4 lžičky sůl
- 1 šálek voda
-
NA RÝŽI
- 1 šálek rýžebílá lepivá
- 1,5 šálku voda
- 1/4 šálku rýžový ocet
- 2 lžíce cukr
- 1/4 lžičky sůl
Recept
Rajčatové sushi je trošku neobvyklé, ale přitom velice zajímavé. Účelem je v tomto případě napodobit chuť, texturu a vzhled ryby na sushi použitím rajčete místo ryby. Tím pádem se z tohoto sushi stává veganské, které je skvělou alternativou tradičního sushi. Je těžké tomu uvěřit, ale díky přípravě rajčete sous-vide se tomu klasickému opravdu podobá!
Postup
1 Hotovo |
MARINÁDA NA RAJČATA |
2 Hotovo |
PŘÍPRAVA RAJČAT |
3 Hotovo |
MARINOVÁNÍ RAJČAT |
4 Hotovo |
VAŘENÍ RAJČAT |
5 Hotovo |
RÝŽEPovařte ocet, cukr a sůl v hrnci tak, aby se cukr zcela rozpustil. Opláchněte rýži studenou vodou. Do hrnce vložte rýži a vodu, přiveďte k varu, stáhněte plamen, přikryjte a vařte 15 minut. Poté zalejte připravenou směsí octa a cukru a zamíchejte. |
6 Hotovo |
TVOŘENÍ SUSHI |