Ingredience
- 4 vejce
- 2 polévkové lžíce sojová omáčka
- 2 polévkové lžíce Mirin
- 1/4 šálku voda
Recept
Lehce tekuté vaječné žloutky podobné vosku v aromatickém a dokonale ztuhlém bílku. Prostě perfektní! Budete je chtít k snídani, obědu i večeři!
Sous vide vejce lze skladovat v lednici až 5 dní. Když chcete jíst toto jemné vejce, zahřejte je po dobu 15 minut na stejnou teplotu, při které jste je vařili.
Postup
1 Hotovo 19 minut |
Uvařte vejceNejprve vařte vejce v hrnci s vodou po dobu 4 minut. Po uplynutí této doby je vyndejte z vroucí vody a další vaření zastavte ponořením do ledové lázně asi na 15 minut. Snížení teploty těchto vajec by je mělo připravit na koupel sous vide. Vždy začínejte s vejci pokojové teploty. Vytažením z lednice a rovnou do hrnce s vroucí vodou by jejich skořápky okamžitě praskly. Než vložíte vejce, přiveďte hrnec s vodou k varu. Mít vejce uvnitř hrnce a čekat, až se voda uvaří, by znamenalo příliš dlouhou dobu vaření. Vejce opatrně ponořte do vody a dávejte pozor, abyste nepoškodili skořápky. Vejce míchejte kolem hrnce, zatímco se vaří, alespoň první dvě minuty. Odstředivá síla vytvořená tímto pohybem by donutila žloutky, aby se usadily ve středu. |
2 Hotovo 55 minut |
Připravte si hrnec sous vide |
3 Hotovo 5 minut |
Připravíme marinádu |
4 Hotovo 8 hodin |
Zpět k vejcím |
5 Hotovo |
Servírujeme |