Ingredience
- 1,5 kg nízký roštěnec
- 100 g olivový olej
- 60 g hořčicedijonská
- 100 g worchesterská omáčka
- podle potřeby sůl
- černý pepřčerstvě umletý
Recept
Možná tomu ani nebudete chtít věřit, ale příprava roastbeefu je děsně jednoduchá. Tím spíš pokud ji připravíte metodou sous vide a v troubě roastbeef budete jenom dopékat. Jak si roastbeef doma připravit rychle a jednoduše?
Postup
1 Hotovo 20 min |
Upravíme masoMaso zbavíme blan a očistíme. Ze všech stran řádně opepřeme a osolíme a zlehka zalijeme worcesterskou omáčkou. Nakonec svážeme provázkem, aby drželo hezký tvar. Dávejte pozor, aby maso nebylo provázkem přiškrcené, špatně by se propékalo. |
2 Hotovo 3 h |
VařímeMaso vložíme do sous vide sáčku, zalijeme olejem a vakuově zabalíme. Vodní lázeň předehřejeme na 56,5 °C. Vložíme do ní sáček a vaříme asi 3 hodiny. |
3 Hotovo 20 min |
Připravíme kůrčičkuSáček vyjmeme z vodní lázně. Celý jeho obsah přelijeme do pekáče. Maso potřeme dijonskou hořčicí. Vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečeme asi 20 minut. |
4 Hotovo |
Okamžitě podáváme |
6 Comments Skrýt komentáře
Dobrý den, opravdu stačí pouhé 3 hodiny na 56,5 stC. Není to překlep. Jsem sice začátečník, ale zdá se mi to málo.
Dobrý den, ano, bohatě to stačí, mám to z vlastní zkušenosti. Dokonce možná přijdete na to, že příště maso můžete vařit i méně. Bát se nemusíte ani o své zdraví – roastbeef se dělá z hovězího masa, které není třeba provařit tak pečlivě jako kuře nebo vepřové.
Dobrý den,
jak prosím vakuujete sáček kde je tekutina? mě to vakuovačka vytáhne a nic v sáčku nezustane.
Děkuji
Dobry den, vakuuji na manual. Tedy odsaju si vzduch jen tak, aby tekutina nevylezla k okraji a pak zavarim. Pripadne smerujte dotaz do nasi skupiny na FB, tam Vam jiste poradi vice: https://www.facebook.com/groups/sousvidevareni
Dobrý den. O jakou se jedná váhu masa?
Je to v ingrediencich – 1,5 kg nízký roštěnec