Ingredience
- 300 g Švýcarský sýr
- 150 g mléko
- 14,5 g citrát sodný
- 12 g sůl
- 6 g hexametafosforečnan sodný
Recept
Švýcarský sýr je aromatický a poměrně mastný. Skvěle se hodí k přípravě zapékaných sendvičů (pannini), nebo na přípravu typického švýcarského pokrmu raclette. Dáme vám návod, jak si tento sýr připravit doma, metodou sous vide. Tento sýr je mnohem chutnější, než kupovaný. A navíc mu můžete propůjčit jedinečný tvar!
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme vodní lázeň |
2 Hotovo 5 min |
Zabalíme ingredience |
3 Hotovo 30 - 120 min |
Vaříme |
4 Hotovo 5 min |
Rozmixujeme |
5 Hotovo 5 min |
Dáme do formiček |
6 Hotovo |
Podáváme |