Ingredience
- 794 gramů cherry rajčata různých barev a tvarů
- 1/2 středně velká žluté cibuleoloupané
- dle chuti sůl a pepř
- 454 gramů penne nebo rotini
- hrst lístků čerstvá bazalka
- dle chuti strouhaný parmazán
- máslo
Recept
Tento těstovinový pokrm chutí připomíná pizzu Margherita
Zesnulá skvělá spisovatelka kuchařek Marcella Hazan, která se zasloužila o to, že přinesla autentické tradice italské kuchyně do Ameriky, byla milována pro mnoho svých receptů. Hlavní z nich byla velmi jednoduchá omáčka na těstoviny, kterou často připravovala pro svou rodinu a která se stala milovanou po celém světě. Byla to jen konzerva, loupaná rajčata vařená doměkka s cibulkou, špetkou cukru a štědrým množstvím másla. S těstovinami je to opravdové nebe v puse.
V letním období můžete místo konzervovaných rajčat použít cherry rajčata ve žlutých, červených a oranžových odstínech. A protože letní cherry rajčata bývají sami o sobě dost sladká, nemusíte použít ani další cukr. Když jsou rajčata měkká, polovinu z nich rozmačkáte, aby vznikla omáčka, ve které se těstoviny dále vaří a absorbují tu úžasnou chuť. Vmícháte zbylá rajčata a i ta necháte vcelku, aby v každém soustu vynikla jejich šťavnatost. Cibule je tam jen k dochucení rajčatové omáčky, ne k podávání.
Postup
1 Hotovo 1 hodina |
Zapneme vařič |
2 Hotovo 10 minut |
A zase ta rajčata...Asi 15 minut před dopečením rajčat přiveďte na sporáku k varu ve velkém hrnci osolené vody. Přidejte těstoviny a promíchejte. Vařte, dokud nedosáhne al dente. Nechte si asi ½ šálku vařící vody. Sceďte těstoviny a dejte stranou. Vyjměte sáček rajčat z vodní lázně. Odstraňte polovinu cibule; vyhodit nebo uložit pro jiné použití. |
3 Hotovo 4 minuty |
Přidáme bazalku a podáváme |
4 Comments Skrýt komentáře
A kde mate to maslo
Hned v prvním kroku?
Dobrý den,
co s tou polovinou hrnku horké vody, co se měla dát stranou?
Dobrý den,
v posledním kroku přidejte vodu k rajčatům a těstovinám. 🙂