Ingredience
- podle potřeby ústřice
- podle potřeby voda
- podle potřeby led
Recept
Příprava ústřic v sous vide setu je tak jednoduchá, že ji zvládne i člověk, který obvykle nevaří. V tomto receptu se dozvíte, jak sous vide ústřice připravit jen v několika jednoduchých krocích.
Postup
1 Hotovo |
Připravíme vodní lázeň |
2 Hotovo 5 min |
Připravíme si pracovní plochuPřipravíme velkou mísu s vodou a velkou mísu s ledem. Obě si připravíme tak, abychom je měli hezky při ruce. |
3 Hotovo 10 min |
Ústřice namočíme |
4 Hotovo 5,5 - 7,5 min |
Ponoříme do vodní lázněMalé a střední ústřice vložíme do vodní lázně na 5,5 minuty. Velké ústřice nebo ústřice s velmi silnou skořápkou vložíme do lázně na 7,5 minut. |
5 Hotovo 5 min |
Rychle zchladíme |
6 Hotovo 10 min |
OtevřemeÚstřice otevřeme speciálním nožíkem. Naložíme do omáčky podle své chuti, nebo je bez další přípravy okamžitě podáváme. Tip: Na dochucení sous vide ústřic můžete použít omáčku |