Background Image

Sous-vide uzená hovězí žebra

0 0
Sous-vide uzená hovězí žebra

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
cca 2,7 kg krátká hovězí žebra
2 lžíce chilli omáčka
3 lžíce košer sůl
3 lžíce černý pepř nahrubo namletý
2 lžíce česnekový prášek
1 lžíce cibulový prášek

Zdaleka ta nejchutnější žebra, která si můžete připravit

Vlastnosti:
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Pozor, toto jsou ta nejchutnější krátká hovězí žebírka, co jste kdy jedli! Maso je šťavnaté a úžasně měkké. Je v nich spousta chuti, která pochází jak z koření při vaření, tak z pozdějšího uzení žeber. Ta krásná kůrka chutná neuvěřitelně. Tuk se vyškvaří při poslední fázi vaření a tím ještě přidá na chuti. Těchto žeber nebudete mít nikdy dost.

Žebírka musí strávit 72 hodin v horké lázni a pak 2-3 hodiny v udírně. Mohli byste samozřejmě použít nějaký tekutý kouř a vynechat uzení, ale to nebude to stejné. Chuť ani kůrka nebudou takto dokonalé.

Číst
10% slevový kupon na školu vaření Chefparade.cz

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA A VAŘENÍ

Rozehřejte si lázeň o teplotě 57,8 °C.
Z masa odstraňte blány a přebytečný tuk. Osolte a vložte do vakuového nebo zipového sáčku (případně dvou). Vakuujte vakuovačkou nebo pomocí metody vytlačení vzduchu vodou.
Vložte do lázně a ujistěte se, že je veškeré maso pod vodou. Vařte po dobu 72 hodin. Nádobu přikryjte, abyste zabránili odpařování vody.

2
Hotovo

ŽEBRA Z LÁZNĚ

Po uplynutí času vytáhněte sáčky z lázně. Opatrně přeneste na prkýnko a nechte 30 minut vychladnout. Poté osušte poklepáním papírovými utěrkami.
Takto můžete žebra uchovat v lednici 1 - 2 dny nebo pokračovat a vyudit.

3
Hotovo

PŘÍPRAVA NA UZENÍ

Rozpalte si udírnu nebo gril na 93 - 107 °C. Přidejte nádobu s vodou.
Smíchejte všechny suché ingredience v malé misce.
Pokryjte žebra chilli omáčkou a poté rovnoměrně posypte kořením.

4
Hotovo

UZENÍ

Uďte žebra cca 2-3 hodiny masovou stranou nahoru.

5
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Vytáhněte žebra z udírny a nechte odpočinout 30 minut.
Nakrájejte a podávejte s nakládanými chilli papričkami, cibulkami a bramborovým salátem.

Zdroj: tasteofartisan.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

jehněčí stew
předchozí
Irské jehněčí stew
bockwurst sous vide
další
Wasabi klobása s cibulovou marmeládou
jehněčí stew
předchozí
Irské jehněčí stew
bockwurst sous vide
další
Wasabi klobása s cibulovou marmeládou

1 Comments Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here