Ingredience
- cca 2,7 kg krátká hovězí žebra
- 2 lžíce chilli omáčka
- 3 lžíce košer sůl
- 3 lžíce černý pepř nahrubo namletý
- 2 lžíce česnekový prášek
- 1 lžíce cibulový prášek
Recept
Pozor, toto jsou ta nejchutnější krátká hovězí žebírka, co jste kdy jedli! Maso je šťavnaté a úžasně měkké. Je v nich spousta chuti, která pochází jak z koření při vaření, tak z pozdějšího uzení žeber. Ta krásná kůrka chutná neuvěřitelně. Tuk se vyškvaří při poslední fázi vaření a tím ještě přidá na chuti. Těchto žeber nebudete mít nikdy dost.
Žebírka musí strávit 72 hodin v horké lázni a pak 2-3 hodiny v udírně. Mohli byste samozřejmě použít nějaký tekutý kouř a vynechat uzení, ale to nebude to stejné. Chuť ani kůrka nebudou takto dokonalé.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA A VAŘENÍRozehřejte si lázeň o teplotě 57,8 °C. |
2 Hotovo |
ŽEBRA Z LÁZNĚ |
3 Hotovo |
PŘÍPRAVA NA UZENÍ |
4 Hotovo |
UZENÍ |
5 Hotovo |
PODÁVÁNÍ |
1 Comments Skrýt komentáře
nechápu proč ta sůl má být košer ??