Background Image

Sous vide uzené hrudí (bez uzení)

1 0
Sous vide uzené hrudí (bez uzení)

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Šťavnaté uzené hrudí s křupavou kůrčičkou a šťavnatým středem.

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Uzené hrudí je v kulinářství skutečným majstrštykem. Bohužel, i v těch nejvyhlášenějších restauracích bývá uzené hrudí často nejméně zajímavou volbou celého jídelního lístku. S uzeným hrudím bývají velké problémy. Pokud není vysušené, může mít nevýraznou nebo dokonce lojovitou chuť. V naší redakci jsme se rozhodli tomuto nešvaru učinit přítrž a prozradit vám, jak si doma tuto pochoutku připravíte bez větších problémů.

Číst
Do čeho sous vide zabalit?

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravte si nálev

Do velké misky nalijte vodu. Přidejte sůl, cukr (a případně i tekutý kouř). Pečlivě rozmíchejte. Nálev uchovejte v lednici, dokud ho nebudete potřebovat.

2
Hotovo
5 min

Očistěte bůček

Bůček očistěte tak, jak jste zvyklí. Někteří lidé bůček rádi zbaví veškerého tuku, někteří prorostlé části bůčku nechávají.

3
Hotovo
15 min

Bůček naložte

Nálev natáhněte do velké stříkačky a aplikujte přímo do masa. Pokud nemáte k dispozici stříkačku, použijte starou metodu – jednoduše maso naložte do láku a pár hodin ho nechte odpočívat uvnitř. Možná nejlepší způsob je aplikovat část láku dovnitř masa a část láku ponechat k naložení.

4
Hotovo
3 hod

Přidejte dusitan sodný

Tento krok je volitelný, ovšem chcete-li na masu vytvořit růžový lem, naprosto nezbytný.

Naberte malé množství dusitanu sodného nebo nakládací soli a zamíchejte ji do nálevu. Hrudí vraťte do slaného nálevu a nechte je tam další 2 až 3 hodiny.

Pozor: Před použitím dusitanu sodného si přečtěte návod. S touto látkou musíte pracovat velmi opatrně.

5
Hotovo
5 min

Připravte glazuru

V malé mističce rozmíchejte melasu, tekutý kouř a sojovou omáčku. Přidejte dřevěné chipsy (též známé jako udící lupínky nebo dřevěné špalíčky).

6
Hotovo

Připravte vodní lázeň

Vodní lázeň předehřejte na 68 °C.

7
Hotovo
5 min

Natřete maso

Připravenou glazurou potřete maso rovnoměrně po všech stranách. Pokud chcete dosáhnout jedinečného výsledku, proces ještě jednou opakujte.

Natřené maso vložte do sous vide sáčku a vakuově zabalte.

8
Hotovo
24 h

Vařte

Glazovaný bůček vařte při 68 °C po dobu 24 hodin.

9
Hotovo
5 min

Vytvořte křupavou kůrčičku

Smíchejte uzenou sůl, hnědý cukr, prášek chipotle (nebo uzenou papriku), černý pepř, hořčičný prášek, cibulový prášek a česnekový prášek.

10
Hotovo
5 min

Maso opět natřete

Jakmile maso uvaříte, vyndejte ho ze sáčku a lehce osušte. Potřete další vrstvou glazury.

11
Hotovo
3 - 4 hod

Obalte v koření

Maso potřené glazurou ze všech stran obalte ve smíchaném koření. Nechte odležet asi 3-4 hodiny.

12
Hotovo
3 hod

Maso opečte

Předehřejte troubu na 125 °C. Pečte dokud se na masu nevytvoří zlatavá krusta (asi 3 hodiny).

blank
Sous vide hovězí vývar
předchozí
Sous vide hovězí vývar
Chutí přetékající domácí konzervované hovězí s devítidenním nálevem (sous vide)
další
Chutí přetékající domácí konzervované hovězí s devítidenním nálevem (sous vide)
Sous vide hovězí vývar
předchozí
Sous vide hovězí vývar
Chutí přetékající domácí konzervované hovězí s devítidenním nálevem (sous vide)
další
Chutí přetékající domácí konzervované hovězí s devítidenním nálevem (sous vide)

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here