Ingredience
- 300 g vejce
- 300 g smetananebo sýr cottage atd.
- 3 g sůl
- podle potřeby olivový olej
- podle potřeby piniové oříšky
- podle potřeby bazalkačerstvá
- podle potřeby rajčatacherry
Recept
Pondělní ráno na nás mohou udeřit, jako bychom dostali cihlou do hlavy. Po dvou dnech volna se špatně vstává, co si budeme povídat. Člověk je potom rád, když to stihne včas do práce. V pondělním shonu tak klidně opomeneme nejdůležitější jídlo dne – snídani. Pokud se vám to také stává, nebo pokud si v práci na snídani napříště chcete dobře pochutnat, aniž byste si jídlo museli kupovat vedle v obchodě, potom vyzkoušejte tato skvělá sous vide vajíčka. Jelikož se připravují (a uchovávají) ve skleněné zavařovací láhvi, můžete je dobře přenést.
Postup
1 Hotovo |
Připravíme vodní lázeň |
2 Hotovo 5 min |
Připravíme vaječný základ |
3 Hotovo 5 min |
Nalijeme do sklenic |
4 Hotovo 25 min |
Vaříme |
5 Hotovo 5 min |
OzdobímeVaječnou pěnu můžeme sníst bez dalšího zdobení, pokud však ze snídaně chceme mít dobrý pocit, doporučujeme ji dozdobit cherry rajčátky, piniovými oříšky, čerstvou bazalkou a dalšími ingrediencemi podle vaší chuti. Pokud sklenice tolik nenaplníte, můžete ingredience vložit na povrch vaječné pěny a dobře uzavřít, aniž byste je příliš mačkali. |
6 Hotovo |
Servírujeme |