Background Image

Sous vide vaječná snídaně, kterou si můžete vzít do práce

0 0
Sous vide vaječná snídaně, kterou si můžete vzít do práce

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
300 g vejce
300 g smetana nebo sýr cottage atd.
3 g sůl
podle potřeby olivový olej
podle potřeby piniové oříšky
podle potřeby bazalka čerstvá
podle potřeby rajčata cherry

Svěží vaječný pokrm, s nímž se vám povede skvěle odstartovat den.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Pondělní ráno na nás mohou udeřit, jako bychom dostali cihlou do hlavy. Po dvou dnech volna se špatně vstává, co si budeme povídat. Člověk je potom rád, když to stihne včas do práce. V pondělním shonu tak klidně opomeneme nejdůležitější jídlo dne – snídani. Pokud se vám to také stává, nebo pokud si v práci na snídani napříště chcete dobře pochutnat, aniž byste si jídlo museli kupovat vedle v obchodě, potom vyzkoušejte tato skvělá sous vide vajíčka. Jelikož se připravují (a uchovávají) ve skleněné zavařovací láhvi, můžete je dobře přenést.

Číst
I tyto pokrmy můžete připravit sous vide!

Postup

1
Hotovo

Připravíme vodní lázeň

Vodní lázeň předehřejeme na 85 °C.

2
Hotovo
5 min

Připravíme vaječný základ

Do misky vyklepneme vajíčka (v případě chuti lze použít i jen bílky nebo naopak žloutky). Přidáme smetanu a sůl. Důkladně ušleháme metlou nebo ponorným šlehačem.

3
Hotovo
5 min

Nalijeme do sklenic

Do zavařovacích sklenic o velikosti cca 300 ml nalijeme našlehanou hmotu přibližně k hornímu zářezu a dobře uzavřeme (víko by na sklenici mělo být přitažené tak, abyste ho dokázali několika prsty odšroubovat).

4
Hotovo
25 min

Vaříme

Vaječnou pěnu ve sklenicích vložíme do připravené vodní lázně a vaříme po dobu 25 minut.

5
Hotovo
5 min

Ozdobíme

Vaječnou pěnu můžeme sníst bez dalšího zdobení, pokud však ze snídaně chceme mít dobrý pocit, doporučujeme ji dozdobit cherry rajčátky, piniovými oříšky, čerstvou bazalkou a dalšími ingrediencemi podle vaší chuti.

Pokud sklenice tolik nenaplníte, můžete ingredience vložit na povrch vaječné pěny a dobře uzavřít, aniž byste je příliš mačkali.

6
Hotovo

Servírujeme

Vaječnou pěnu můžeme podávat hned. Také ji můžeme nechat vychladnout a uchovat v lednici, odkud si ji můžete vzít třeba hned příště, až zase nebudete stíhat do práce.

blank
Au Jus sous vide burger
předchozí
Au Jus sous vide burger
Sous vide dušené žebírka
další
Sous vide dušená hovězí žebírka
Au Jus sous vide burger
předchozí
Au Jus sous vide burger
Sous vide dušené žebírka
další
Sous vide dušená hovězí žebírka

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here