Ingredience
- 450 g vepřový bůčekBez kosti
- podle chuti a potřeby bylinky
- podle chuti a potřeby koření
- podle chuti a potřeby sůl
- podle chuti a potřeby červené vínolze nahradit pivem, sojovou omáčkou atd.
Recept
Patříte mezi sous vide nováčky? Ničeho se nebojte! Sous vide vaření se vyznačuje tím, že budete-li metodou sous vide vařit jakékoliv tvrdší maso jako třeba vepřový bůček, nakonec dostanete neodolatelný kousek masa s výbornou chutí i konzistencí.
Sous vide není jediný způsob, jak bůček správně připravit. Když budete spěchat, můžete ho vložit do tlakového hrnce. Když vás přepadne nostalgie, můžete ho dát péci do trouby. Sous vide je ovšem zdaleka nejjistější způsob, jak připravit legendární pokrm hned na první pokus a s minimem vynaložených prostředků. Díky sous vide navíc budete mít připravené maso, které kdykoliv během následujících několika dní můžete proměnit v čerstvý šťavnatý kousek, bez jakékoliv ztráty chuti.
V tomto receptu se dozvíte postup přípravy sous vide bůčku.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravte vodní lázeň |
2 Hotovo 3 min |
Vložte do sáčkuDo sáčku vložte vepřový bůček, koření, bylinky, sůl a víno nebo jinou tekutinu, kterou jste si vybrali (podle potřeby a chuti). |
3 Hotovo 7 - 24 h |
Vařte |
4 Hotovo 2 min |
Vyjměte ze sáčku |
5 Hotovo 5 min |
Připravte omáčku |
6 Hotovo 5 min |
Maso potřete omáčkou |
7 Hotovo 10 min |
Nakrájejte a podávejte |
3 Comments Skrýt komentáře
Jdu na to
Co je ta záhadná omáčka na konci?
zredukovaná šťáva