Ingredience
- podle potřeby led
- 16 ks krevetytygří
- podle potřeby sůl
- podle potřeby cukr
- podle potřeby olivový olej
- 2 listy bobkový listvolitelná ingredience
- 2 ks citrónvolitelná ingredience
Recept
Krevety, ty šťavnaté kousíčky mořských živočichů milují davy, s výjimkou případů, kdy jsou převařené. A převařit krevety je opravdu velmi jednoduché. Oběhové čerpadlo a metoda sous vide vám umožní odbourat stres z přípravy těchto mořských plodů a pochutnat si na krevetách tak dobrých, že by vám je mohla závidět leckterá 5ti hvězdičková rybí restaurace.
Postup
1 Hotovo |
Vybereme krevety |
2 Hotovo 10 min |
Připravíme krevetyVezmeme misku s ledem a dáme si ji vedle svého pracovního místa. Z každé krevety postupně odstraníme skořápku a ocásek a pak ji vložíme na led. Ostrým nožem přejedeme po zádech krevetky a přeřízneme krunýř a poté špičkou nože odstraníme černé částečky. Tip: Krevety můžete koupit již očištěné, nebo o očištění požádat prodejce. |
3 Hotovo 10 - 15 min |
Naložíme krevetyV misce rozmícháme několik lžic cukru a soli. Směsí posypeme krevety a necháme asi 10-15 minut působit. |
4 Hotovo 5 min |
Opláchneme krevetyKrevety opláchneme studenou vodou a zbavíme je krusty. Necháme okapat. |
5 Hotovo 5 min |
Zabalíme krevetyDo sous vide sáčku vložíme krevety. Přidáme trochu oleje, dva lístky bobkového listu a kůru ze dvou citronů, případně použijeme koření, které máme nejraději. Vakuově zabalíme. |
6 Hotovo 10 min |
Vaříme |
7 Hotovo |
Servírujeme |
3 Comments Skrýt komentáře
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, nač je zapotřebí u tohoto receptu 16ks jehněčích kolen???
To bude mít asi stejný důvod jako použití zelených fazolek (jen kloboučky) do hříbkové omáčky. U těch kolen je pod „i“ uvedeno tygří. Takže buď jsou kolena z tygra, nebo ta telata musí tygr ulovit a nebo, ale to už je opravdu dost nepravděpodobné, se jedná o tygří krevety a mají tam jen překlep. 🙂
Dobrý den, omlouváme se za nesrovnalosti. Systém při vyplňování ingrediencí občas přeskakuje a když si člověk nedá dostatečný pozor, vloží něco jiného. Na váš podnět jsme ingredience opravili. Děkujeme za upozornění.