Background Image

Šťavnaté vepřové kotlety se cherry-balzamikovou omáčkou

0 0
Šťavnaté vepřové kotlety se cherry-balzamikovou omáčkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
700–900 g vepřové kotlety
1 lžička sůl
1 lžička černý pepř
½ lžičky prášek chipotle
¼ lžičky mletý hřebíček
¼ lžičky mletý muškátový oříšek
3 stroužky Česnek drcený
3 lžíce balzamikový ocet
2 lžíce med
1 lžíce kokosový olej
4–6 snítek čerstvý rozmarýn
2 hrnky vypeckované – čerstvé nebo mražené třešně na cherry-balzamikovou omáčku
½ hrnku voda na cherry-balzamikovou omáčku
2 lžíce balzamikový ocet na cherry-balzamikovou omáčku
1 lžíce med na cherry-balzamikovou omáčku
2 snítky čerstvý rozmarýn na cherry-balzamikovou omáčku

Připravte si dokonale šťavnaté vepřové kotlety pečené v troubě nebo metodou sous vide. Doplňte je lahodnou cherry-balzamikovou omáčkou pro dokonalý gurmánský zážitek!

Vlastnosti:
  • Gril

Ingredience

Recept

Sdílet

Vepřové kotlety připravené metodou pečení nebo sous vide jsou neuvěřitelně šťavnaté a plné chuti. K jejich dokonalosti přispívá cherry-balzamiková omáčka, která kombinuje sladkost třešní s lehkou kyselostí balzamikového octa a voňavým rozmarýnem. Ideální recept pro milovníky kvalitního masa a výrazných chutí!

Šťavnaté, plné chuti a dokonale připravené vepřové kotlety pečené v troubě nebo metodou sous vide, zakončené jednoduchou, ale lahodnou cherry-balzamikovou omáčkou! Můžete použít čerstvé třešně, ale pokud zrovna není jejich sezóna, skvěle fungují i mražené nebo kompotované. Celkově jde o sofistikovaný, ale přitom snadno připravitelný pokrm, který se hodí jak pro běžné stolování, tak i pro slavnostnější příležitosti.

Postup

1
Hotovo
4 hodiny

Příprava lázně

Předehřejte vodní lázeň sous vide na 56,5 °C. Kotlety potřete 1 lžící balzamikového octa, 1 lžící medu a kokosovým olejem a okořeňte solí, pepřem, chipotle práškem, hřebíčkem a muškátovým oříškem. Každou kotletu vložte do ziplock sáčku se snítkou rozmarýnu a pomocí vodního posunutí vytlačte vzduch. Vařte metodou sous vide po dobu 4 hodin. Po vyjmutí maso osušte a opečte na rozpálené pánvi 30–60 sekund z každé strany.

2
Hotovo
15 minut

Cherry-balzamiková omáčka

V malém hrnci smíchejte třešně, 2 lžíce balzamikového octa, 1 lžíci medu a ½ hrnku vody nebo vývaru. Pokud připravujete maso metodou sous vide, použijte místo vody tekutinu ze sáčků. Přidejte 2 snítky rozmarýnu a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte probublávat 10–15 minut, dokud omáčka nezhoustne. Nalijte omáčku na vepřové kotlety a podávejte.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Šťavnaté a lahodné miniburgery
předchozí
Šťavnaté a lahodné miniburgery
další
Sous Vide kuře s křupavou kuřecí kůží a vietnamskou omáčkou
Šťavnaté a lahodné miniburgery
předchozí
Šťavnaté a lahodné miniburgery
další
Sous Vide kuře s křupavou kuřecí kůží a vietnamskou omáčkou

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here