Ingredience
- 2 ks, 170 g steak z mečouna
- 2 lžíce extra panenský olivový olej
- 2 ks citrón
- 4 snítky tymián čerstvý
- košer sůl
- černý pepřčerstvě namletý
Recept
Filety z mečouna se v receptech nazývají steaky – a to proto, že jeho maso je výrazné, křehké a vydatné jako třeba filet mignon. Bohužel je dost jednoduché mečouna nedovařit. Pokud ho ovšem nepřipravíte sous vide!
Tento recept je tak jednoduchý a rychlý, jak je to jen možné. Sůl, pepř, olej, citron, bylinky… uvařit, ogrilovat, pochutnat si.
Postup
1 Hotovo |
VAŘENÍPředehřejte si lázeň o teplotě 55 °C. |
2 Hotovo |
GRILOVÁNÍPo uvaření vytáhněte sáček, opatrně vyjměte rybu a osušte papírovými utěrkami. Tekutinu z vaření uchovejte. |
3 Hotovo |
SERVÍROVÁNÍ |