Ingredience
- 1 kg dýně obrovská
- 3 lžíce máslo
- dle chuti tymián čerstvý
- dle chuti kari lístky
- 2 ks šalotka
- 3 stroužky česnek
- 2 šálky slepičí vývarnebo kuřecí
- sůl
- pepř
-
NA ZDOBENÍ - VOLITELNÉ
- zakysaná smetana
- parmazánový chips
- koriandr čerstvý
Recept
Dýňových polévek je spoustu variant a záleží u nich nejen na tom, jakou dýni zvolíte, ale také na ostatních ingrediencích. Pro tu naši jsme zvolili dýni obrovskou a doplnili ji domácí slepičím vývarem, česnekem a bylinkami. Když k tomu přičtete přípravu sous-vide, tak o vitamíny, výraznou barvu a skvělou chuť nebude rozhodně nouze.
Postup
1 Hotovo |
DÝNĚ DO LÁZNĚ |
2 Hotovo |
DOKONČENÍ POLÉVKYPřed koncem vaření osmažte česnek, šalotku a pár kari lístků na trošce oleje. Zdroj: isugarcoatit.com |