Ingredience
- 700 gramů Hovězí jazyk
- podle chuti sůl
- podle chuti čerstvě mletý černý pepř
- 6 stonků koriandr čerstvý
- 1 střední bílá cibule
- 1 velké rajčata
- 2 lžíce kachní sádlo
- 4 lžíce chilli omáčka(Chipotle omáčka)
- 1 lžíce limetková šťáva
- 16 Tortilly
Recept
Tento recept je ideální pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nového a exotického. Vaření jazyka sous vide zaručuje dokonalou měkkost a chuť
Postup
1 Hotovo 30 hodin |
Ochucení jazykaJazyk osolte a opepřete a vložte do vakuového sáčku s koriandrem, cibulí, rajčaty a kachním sádlem. Vařte při 76°C do úplného změknutí, cca 30 hodin. |
2 Hotovo 20 minut |
Po vyndání z lázně umístěte sáček do ledové vody a zcela vychlaďte, asi 15 minut. Opatrně otevřete sáček a nalijte obsah do velkého drátěného síta nad mísou. Přeneste jazyk na prkénko a odstraňte zbývající pevné částice. Opatrně sloupněte vnější membránu z jazyka a vyhoďte. Překrojte jazyk na 2 kousky. |
3 Hotovo 15 minut |
Smíchejte chilli omáčku a polovinu tekutiny z jazyka v mixéru a rozmixujte. Podle chuti dochutíme limetkovou šťávou a solí. Dejte stranou. Jazyk a zbývající tekutinu provařte na pánvi s těžkým dnem, dokud se tekutina nezredukuje, asi 8 minut. Jazyk nakrájejte na kostičky a dochuťte solí a pepřem. |
4 Hotovo |
Tip na ohřevu kukuřičných tortillNejlepší způsob, jak ohřát kukuřičné tortilly, je namočit je do misky s vodou a přenést je na horkou nepřilnavou nebo litinovou pánev. Vařte na první straně asi 30 sekund až minutu, pak je otočte a vařte, dokud nevymizí povrchová vlhkost. Měly by být lehce opečené na některých místech. |
5 Hotovo 5 minut |
PodáváníVložte směs jazyka s redukovanou šťávou do dvojité vrstvy kukuřičných tortill. Doplňte rozmixovanou omáčkou a nakrájenou cibulí, jarní cibulkou nebo koriandrem podle potřeby. |