Background Image

Tacos s hovězím jazykem a kachním sádlem

0 0
Tacos s hovězím jazykem a kachním sádlem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
700 gramů Hovězí jazyk
podle chuti sůl
podle chuti čerstvě mletý černý pepř
6 stonků koriandr čerstvý
1 střední bílá cibule
1 velké rajčata
2 lžíce kachní sádlo
4 lžíce chilli omáčka (Chipotle omáčka)
1 lžíce limetková šťáva
16 Tortilly

Poznej chutě Mexika v sous vide stylu.

Vlastnosti:
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tento recept je ideální pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nového a exotického. Vaření jazyka sous vide zaručuje dokonalou měkkost a chuť

Postup

1
Hotovo
30 hodin

Ochucení jazyka

Jazyk osolte a opepřete a vložte do vakuového sáčku s koriandrem, cibulí, rajčaty a kachním sádlem. Vařte při 76°C do úplného změknutí, cca 30 hodin.

2
Hotovo
20 minut

Po vyndání z lázně umístěte sáček do ledové vody a zcela vychlaďte, asi 15 minut. Opatrně otevřete sáček a nalijte obsah do velkého drátěného síta nad mísou. Přeneste jazyk na prkénko a odstraňte zbývající pevné částice. Opatrně sloupněte vnější membránu z jazyka a vyhoďte. Překrojte jazyk na 2 kousky.

3
Hotovo
15 minut

Smíchejte chilli omáčku a polovinu tekutiny z jazyka v mixéru a rozmixujte. Podle chuti dochutíme limetkovou šťávou a solí. Dejte stranou. Jazyk a zbývající tekutinu provařte na pánvi s těžkým dnem, dokud se tekutina nezredukuje, asi 8 minut. Jazyk nakrájejte na kostičky a dochuťte solí a pepřem.

4
Hotovo

Tip na ohřevu kukuřičných tortill

Nejlepší způsob, jak ohřát kukuřičné tortilly, je namočit je do misky s vodou a přenést je na horkou nepřilnavou nebo litinovou pánev. Vařte na první straně asi 30 sekund až minutu, pak je otočte a vařte, dokud nevymizí povrchová vlhkost. Měly by být lehce opečené na některých místech.

5
Hotovo
5 minut

Podávání

Vložte směs jazyka s redukovanou šťávou do dvojité vrstvy kukuřičných tortill. Doplňte rozmixovanou omáčkou a nakrájenou cibulí, jarní cibulkou nebo koriandrem podle potřeby.

blank

Admin

Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)

krůtí prsa sousvide
předchozí
Sous Vide krůtí prsa s křupavou kůží
losos s pomerančem
další
Sous Vide Losos s pomerančovou sladkokyselou omáčkou
krůtí prsa sousvide
předchozí
Sous Vide krůtí prsa s křupavou kůží
losos s pomerančem
další
Sous Vide Losos s pomerančovou sladkokyselou omáčkou

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here