Ingredience
-
200 g jahody čerstvé
-
100 g cukrový sirup 1:1 cukr a voda
-
400 g mandle mleté
-
200 g máslo
-
200 g moučkový cukr
-
200 g vejce
Recept
Sdílet
Jahod začíná být všude plno. Pokud máte nějaké na vlastní zahrádce a nevíte, co s nimi, zkuste si upéct výtečný dortík „Santiago“ se slazenými jahodami vařenými sous-vide.
Postup
|
VAŘENÍ A PEČENÍ JAHOD
Předehřejte si lázeň o teplotě 75ºC.
Omyje jahody a odřežte stopky. Vložte jahody do sous-vide sáčku společně s cukrovým sirupem, vakuujte a vařte v lázni po dobu 30 minut.
Poté slijte šťávu stranou (uchovejte na servírování), jahody dejte na plech na pečící papír a pečte 1 hodinu po dobu 85 ºC.
|
|
PEČENÍ MOUČNÍKU
Mezitím v míse smíchejte mleté mandle, změklé máslo, cukr a vejce. Jen lehce zamíchejte, aby se rozbila vejce, nalijte do formy a pečte 25 minut na 170 ºC.
Poté nechte vychladnout a rozkrájejte na obdélníky 5 x 12 cm.
|
|
SERVÍROVÁNÍ
Slitou jahodovou šťávu můžete ještě povařit a nechat zhoustnout (pokud je moc řídká).
Položte dortík na talíř, naskládejte na něj jahody a při podávání polijte jahodovou šťávou.
Zdroj: sous-vide.cooking
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"