Ingredience
- 1 kg vepřová plec
- 30 g kořenívaše oblíbené grilovací koření
- podle potřeby citrón
- podle potřeby petržel
- podle potřeby olejpár kapiček
Recept
Tažená vepřová plec je jednoduchá a chutná. Tažená vepřová plec vařená ve vašem sous vide setu? Stejně jednoduchá a ještě chutnější. Stejně jako všichni ostatní milujeme šťavnaté a přitom křehké vepřové maso nejen k nedělnímu obědu, ale třeba i ke středeční večeři. Podle našeho receptu si ho můžete připravit kdykoliv dostanete chuť. Jenom nezapomeňte, že příprava masa vyžaduje cca 1 den času (bez vaší asistence).
Postup
1 Hotovo |
Připravíme vodní lázeň |
2 Hotovo 5 min |
Nakrájíme masoVepřovou pečeni před vařením nakrájíme na kusy o velikosti přibližně 5 cm × 5 cm. |
3 Hotovo 5 min |
Sbalíme všechny ingredienceMaso vložíme do sous vide sáčku. Přidáme vybrané koření a sůl, případně zakápneme malým množstvím oleje a řádně promícháme. Vakuově zabalíme. |
4 Hotovo 24 h |
VařímeSous vide sáček vložíme do připravené vodní lázně. Zakryjeme kuchyňskou fólií a vaříme přibližně 24 hodin – dokud se vepřová plec úplně nerozpadne. |
5 Hotovo 5 min |
Oddělíme jednotlivá vláknaPo uvaření vyjmeme sáček ze sous vide lázně a ještě než ho otevřeme, pokusíme se oddělit jednotlivá vlákna masa od sebe. Nemusíme být důkladní (tzn. nemusíme oddělovat všechna vlákna zvlášť), výsledek by však měl být rovnoměrný. Pokud se nám maso v sáčku odděluje špatně, vyndáme si ho na talíř a rozmačkáme ho vidličkou. |
6 Hotovo |
Podáváme |