Background Image

Tažená vepřová plec, která se rozplyne na jazyku

1 0
Tažená vepřová plec, která se rozplyne na jazyku

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kg vepřová plec
30 g koření vaše oblíbené grilovací koření
podle potřeby citrón
podle potřeby petržel
podle potřeby olej pár kapiček

Tohle masíčko se vám bude rozpadat na jazyku - doslova.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tažená vepřová plec je jednoduchá a chutná. Tažená vepřová plec vařená ve vašem sous vide setu? Stejně jednoduchá a ještě chutnější. Stejně jako všichni ostatní milujeme šťavnaté a přitom křehké vepřové maso nejen k nedělnímu obědu, ale třeba i ke středeční večeři. Podle našeho receptu si ho můžete připravit kdykoliv dostanete chuť. Jenom nezapomeňte, že příprava masa vyžaduje cca 1 den času (bez vaší asistence).

Číst
4 základní kroky sous vide vaření

Postup

1
Hotovo

Připravíme vodní lázeň

Vodní lázeň předehřejeme na 80 °C v případě tradičně připraveného masa, nebo na 68 °C v případě, že chcete ochutnat masíčko se soudržnější texturou a šťavnatějším středem.

2
Hotovo
5 min

Nakrájíme maso

Vepřovou pečeni před vařením nakrájíme na kusy o velikosti přibližně 5 cm × 5 cm.

3
Hotovo
5 min

Sbalíme všechny ingredience

Maso vložíme do sous vide sáčku. Přidáme vybrané koření a sůl, případně zakápneme malým množstvím oleje a řádně promícháme. Vakuově zabalíme.

4
Hotovo
24 h

Vaříme

Sous vide sáček vložíme do připravené vodní lázně. Zakryjeme kuchyňskou fólií a vaříme přibližně 24 hodin – dokud se vepřová plec úplně nerozpadne.

5
Hotovo
5 min

Oddělíme jednotlivá vlákna

Po uvaření vyjmeme sáček ze sous vide lázně a ještě než ho otevřeme, pokusíme se oddělit jednotlivá vlákna masa od sebe. Nemusíme být důkladní (tzn. nemusíme oddělovat všechna vlákna zvlášť), výsledek by však měl být rovnoměrný.

Pokud se nám maso v sáčku odděluje špatně, vyndáme si ho na talíř a rozmačkáme ho vidličkou.

6
Hotovo

Podáváme

Maso vložíme do mísy a zakápneme malým množstvím citronu. Ozdobíme lístečky petrželky a okamžitě podáváme.

blank
Sous vide sýr Pepper Jack
předchozí
Sous vide sýr Pepper Jack
Jednoduchá, křupavá sous vide kachní stehýnka
další
Jednoduchá, křupavá sous vide kachní stehýnka
Sous vide sýr Pepper Jack
předchozí
Sous vide sýr Pepper Jack
Jednoduchá, křupavá sous vide kachní stehýnka
další
Jednoduchá, křupavá sous vide kachní stehýnka

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here