Ingredience
- 1 filety z tresky
- 2 lžíce miso pasta
- 3 lžičky hnědý cukr
- 2 lžíce sojová omáčka
- 2 lžíce Mirin
- 2 lžíce máslo
- na ozdobu sezamová semínka
- na ozdobu jarní cibulka
Recept
Tento recept na černěnou miso tresku je jednoduchý, rychlý a přitom velmi chutný. Treska je marinovaná v bohaté směsi miso pasty, hnědého cukru, sójové omáčky a mirinu, což jí dodá jemnou sladko-slanou chuť. Použití metody sous vide zajistí, že filet zůstane krásně šťavnatý a měkký. Po povaření je treska opečena na pánvi, aby získala krásně zlatavou kůrčičku, a vše je doplněno lahodnou omáčkou, která vznikne redukcí marinády. Ozdobte sezamovými semínky a jarní cibulkou a podávejte s rýží pro kompletní a vyvážený pokrm, který se hodí jak pro slavnostní večeři, tak pro každodenní pochoutku.
Postup
1 Hotovo 1 hodina |
Marináda na tresku |
2 Hotovo 30 minut |
Připravte lázeň.. |
3 Hotovo 2 minuty |
Dokončovací kroky |
4 Hotovo 1 minuta |
Na talíři.. |