Background Image
  • Domů
  • Ryby
  • Treska s miso máslem připravená metodou sous vide

Treska s miso máslem připravená metodou sous vide

0 0
Treska s miso máslem připravená metodou sous vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 filety z tresky
2 lžíce miso pasta
3 lžičky hnědý cukr
2 lžíce sojová omáčka
2 lžíce Mirin
2 lžíce máslo
na ozdobu sezamová semínka
na ozdobu jarní cibulka

Tento recept na tresku s miso máslem připravenou metodou sous vide kombinuje tradiční japonské ingredience jako miso, mirin a sójovou omáčku. Treska je jemně marinovaná a poté se opéká, čímž vznikne lahodný, šťavnatý pokrm s bohatou chutí.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tento recept na černěnou miso tresku je jednoduchý, rychlý a přitom velmi chutný. Treska je marinovaná v bohaté směsi miso pasty, hnědého cukru, sójové omáčky a mirinu, což jí dodá jemnou sladko-slanou chuť. Použití metody sous vide zajistí, že filet zůstane krásně šťavnatý a měkký. Po povaření je treska opečena na pánvi, aby získala krásně zlatavou kůrčičku, a vše je doplněno lahodnou omáčkou, která vznikne redukcí marinády. Ozdobte sezamovými semínky a jarní cibulkou a podávejte s rýží pro kompletní a vyvážený pokrm, který se hodí jak pro slavnostní večeři, tak pro každodenní pochoutku.

Postup

1
Hotovo
1 hodina

Marináda na tresku

Předem připravte marinádu na tresku. Marinujte tresku s miso pastou, hnědým cukrem, sójovou omáčkou a mirinem. Alespoň 1 hodinu. Následně umístěte tresku do zipového sáčku a uzavřete pomocí metody ponoření do vody.

2
Hotovo
30 minut

Připravte lázeň..

Nastavte sous vide lázeň na teplotu 55°C. Dejte sáček s naloženou treskou do vodní lázně na 30 minut, pokud je treska rozmrazená, nebo na 1 hodinu, pokud je mražená.

3
Hotovo
2 minuty

Dokončovací kroky

Vyjměte sáček z vodní lázně. Na středně vysoké teplotě rozpusťte 1 lžíci másla na nepřilnavé pánvi. Opečte tresku 1 minutu na každé straně. Odložte stranou. Vylijte omáčku ze sáčku na pánev a nechte ji zredukovat, dokud nezhoustne. Přidejte 1 lžíci másla a promíchejte.

4
Hotovo
1 minuta

Na talíři..

Polijte omáčkou tresku a ozdobte sezamovými semínky a jarní cibulkou. Podávejte s horkou vařenou rýží. Dobrou chuť!

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

kukuřice
předchozí
Sous Vide Mexická kukuřice
Pikantní lososové poke: Lahodný faux-kay recept
další
Pikantní lososové (faux-kay) poke
kukuřice
předchozí
Sous Vide Mexická kukuřice
Pikantní lososové poke: Lahodný faux-kay recept
další
Pikantní lososové (faux-kay) poke

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here