Background Image

Uzená šunka Hock Sous-Vide

0 0
Uzená šunka Hock Sous-Vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 vepřové koleno šunka hock
2 polévkové lžíce hobliny pro uzení
pro chuť sůl
pro chuť drcený černý pepř
libovolně jako příloha bílé zelí
libovolně jako příloha kečup
libovolně jako příloha Bramborové pyré

Pojďme si společně udělat vepřové koleno. Jde o časově náročnější recept, ale věřte, že to úsilí stojí za to.

Vlastnosti:
    Kuchyně:

      Ingredience

      Recept

      Sdílet

      Šunka Hock nebo vepřové koleno – chcete-li proměníte uzením a sousvide postupem v něco naprosto dokonalého. Zaručeně  budete chtít brzy znovu připravit…a pak znovu. Sous-vide vaření umožňuje, aby kouřové chutě pronikly kompletně celým kusem masa.Navíc maso zcela změkne, aniž by se vysušilo. Doporučuji podávat s bramborovou kaší, kysaným zelím a také kečupem. Ten by měl být nejlépe pikantní a samozřejmě domácí.

      Postup

      1
      Hotovo
      3 minuty

      Příprava masa

      Šunku ochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem.

      2
      Hotovo
      20 minut

      Příprava na uzení

      Vložte hobliny pro uzení do udírny a zahřívejte, dokud se nezačne objevovat kouř.

      3
      Hotovo
      35 minut

      Maso do udírny

      Kouřící plech zakryjeme odkapávací mísou pro to určenou a koleno položíme na rošt. Udírnu zakryjeme necháme udit 15 minut. Po uplynutí 15 minut by koleno mělo vypadat a vonět skvěle, ale uvnitř bude stále syrové. Maso vyndejte a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu.

      4
      Hotovo
      3 minuty

      Koleno umístíme do sous-vide sáčku

      Nyní je čas dát koleno do sous-vide sáčku a vařte sous-vide 72 hodin při 57ºC/135ºF. Zajímavým jevem je, že ačkoli jsou sáčky používané pro vaření sous-vide vzduchotěsné a vodotěsné, část kouře může nějakým způsobem ‚prosakovat‘ do vařiče sous-vide. To není problém, pokud vedle toho neuvaříte něco jiného (zkoušela jsem a spíše než příjemnou kouřovou příchuť dodá hořkou chuť – pokud kouř může unikat z kapsičky s uzeným masem, může také vstoupit do dalšího sáčku). Proto doporučuji po uvaření tohoto pokrmu zakouřenou vodu vyhodit.

      5
      Hotovo
      5 minut

      Nyní už stačí jen připravit na talíř

      My podáváme s bramborovou kaší a kysaným zelím a také kečupem, nejlépe pikantním a samozřejmě domácím.

      blank

      Monika Braunová

      Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

      vepřová panenka
      předchozí
      Vepřová panenka v pancette metodou sous vide
      burgery z tresky sousvide
      další
      Sous Vide burgery z tresky s kari aioli
      vepřová panenka
      předchozí
      Vepřová panenka v pancette metodou sous vide
      burgery z tresky sousvide
      další
      Sous Vide burgery z tresky s kari aioli

      Přidejte svůj komentář

      Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here