Ingredience
-
PANENKA
- vepřová panenka
- 1/2 lžičky sůl
- 2 stroužky česnek
- 5 snítek tymián čerstvý
- pepř
- 1 lžíce řepkový olej
-
OMÁČKA
- 3 lžíce slané máslopřípadně obyčejné
- 1 ks šalotka
- 2 stroužky česnek
- 3/4 šálku bílé víno
- 1/2 šálku jablečný ocet
- 5 snítek tymián čerstvý
- 1 lžička dijonská hořčice hrubozrnná
- 1/2 lžičky křen
Recept
Sous-vide je nejen forma precizního vaření, ale i kuchařská technika, která baví.
Na sváteční dny se vám bude hodit recept na úžasnou vepřovou panenku, většinu si připravíte předem, po vaření jen rychle opečete a můžete podávat neuvěřitelně dobré a šťavnaté maso. Společně s jednoduchou omáčkou z pánve na stůl přinesete impozantní jídlo hodné profesionála.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA MASA |
2 Hotovo |
OPEČENÍ MASAPo uvaření vytáhněte sáček z lázně, zbavte se bylinek a šťávy. Osušte maso opatrným poplácáním papírovými utěrkami. Rozpalte si pánev na středním plameni a opečte maso na řepkovém oleji do zlatova ze všech stran. Pravidelně otáčejte a opékejte cca 4-5 minut. Poté vyjměte a nechte odpočinout. |
3 Hotovo |
PŘÍPRAVA OMÁČKY A DOKONČENÍNa omáčku ztlumte plamen a přidejte 2 lžíce másla, šalotku a rozmačkaný česnek. Opékejte do lehce zlatavé barvy cca 2 minuty, často míchejte dřevěnou vařečkou. Přilijte bílé víno a vařte další 2-3 minuty. Zdroj: ontariopork.on.ca |