Background Image

Vepřové medailonky ve slanině s hořčicovým výpekem

0 0
Vepřové medailonky ve slanině s hořčicovým výpekem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
vepřová panenka
cca 8 ks plátky slaniny
1 šálek demi-glace
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce dijonská hořčice
olej
1/4 šálku máslo
sůl
černý pepř

Vepřové maso ve vepřovém, připravené stylově.

Ingredience

Recept

Sdílet

Sous-vide připravené šťavnaté a růžovoučké medailonky z vepřové panenky. K tomu slanina a hořčicová omáčka…prostě excelentní jídlo.

Maso je uvařené tak, jak by mělo být. Dokonale křehké a šťavnaté, k tomu podtržené uzenou chutí slaniny. Jak tento pokrm ještě zlepšit? Jen těžko.

Číst
Jak vybrat správné brambory pro přípravu hranolek?

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA ROLÁDY

Rozehřejte si vodní lázeň o teplotě 60 °C.
Vezměte pěkný kousek svíčkové a očistěte ho. Položte na pracovní plochu dostatek plátků slaniny na obalení masa, plátky se musí překrývat. Začněte na jedné straně a postupně zabalte panenku do slaniny.

2
Hotovo

VAŘENÍ

Není třeba v tuto chvíli nic vázat, panenku dejte opatrně do sáčku a maximálně vakuujte. Vařte po dobu 2 hodin, pro měkčí texturu až 4 hodiny.

3
Hotovo

OPEČENÍ

Po uvaření sáček šokově zchlaďte v ledové lázni. Rozpalte olej na pánvi na velmi vysokou teplotu a roládu opečte. Začněte ze strany, kde končí slanina, aby se spoj zapekl. Poté opečte ze všech stran a dejte stranou.

4
Hotovo

HOŘČICOVÝ VÝPEK

Zbytek šťávy nechte na pánvi, přidejte lžíci mouky a opečte do hněda cca 1 minutu. Přimíchejte šálek nebo šálek a půl demi-glace.
Nechte povařit a pak vmíchejte jednu nebo dvě lžíce dijonské hořčice (dle chuti). Zredukujte, dokud nebude mít omáčka konzistenci, která pokryje lžíci.
Poté vypněte plotnu a zašlehejte studené máslo. Ochuťte pepřem a solí.

5
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Nakrájejte na medailonky dle vaší volby, podávejte se salátem a hořčicovým výpekem.

Zdroj: foodfornet.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

hovězí chuck roll pečeně
předchozí
Hovězí chuck roll pečeně
kuřecí paté
další
Paté z kuřecích jater
hovězí chuck roll pečeně
předchozí
Hovězí chuck roll pečeně
kuřecí paté
další
Paté z kuřecích jater

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here