Ingredience
-
vepřová panenka
-
cca 8 ks plátky slaniny
-
1 šálek demi-glace
-
1 lžíce hladká mouka
-
1 lžíce dijonská hořčice
-
olej
-
1/4 šálku máslo
-
sůl
-
černý pepř
Recept
Sdílet
Sous-vide připravené šťavnaté a růžovoučké medailonky z vepřové panenky. K tomu slanina a hořčicová omáčka…prostě excelentní jídlo.
Maso je uvařené tak, jak by mělo být. Dokonale křehké a šťavnaté, k tomu podtržené uzenou chutí slaniny. Jak tento pokrm ještě zlepšit? Jen těžko.
Postup
|
PŘÍPRAVA ROLÁDY
Rozehřejte si vodní lázeň o teplotě 60 °C.
Vezměte pěkný kousek svíčkové a očistěte ho. Položte na pracovní plochu dostatek plátků slaniny na obalení masa, plátky se musí překrývat. Začněte na jedné straně a postupně zabalte panenku do slaniny.
|
|
VAŘENÍ
Není třeba v tuto chvíli nic vázat, panenku dejte opatrně do sáčku a maximálně vakuujte. Vařte po dobu 2 hodin, pro měkčí texturu až 4 hodiny.
|
|
OPEČENÍ
Po uvaření sáček šokově zchlaďte v ledové lázni. Rozpalte olej na pánvi na velmi vysokou teplotu a roládu opečte. Začněte ze strany, kde končí slanina, aby se spoj zapekl. Poté opečte ze všech stran a dejte stranou.
|
|
HOŘČICOVÝ VÝPEK
Zbytek šťávy nechte na pánvi, přidejte lžíci mouky a opečte do hněda cca 1 minutu. Přimíchejte šálek nebo šálek a půl demi-glace.
Nechte povařit a pak vmíchejte jednu nebo dvě lžíce dijonské hořčice (dle chuti). Zredukujte, dokud nebude mít omáčka konzistenci, která pokryje lžíci.
Poté vypněte plotnu a zašlehejte studené máslo. Ochuťte pepřem a solí.
|
|
PODÁVÁNÍ
Nakrájejte na medailonky dle vaší volby, podávejte se salátem a hořčicovým výpekem.
Zdroj: foodfornet.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"