Background Image

Výborná sous vide tykev (nebo dýně)

0 0
Výborná sous vide tykev (nebo dýně)

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 ks tykev středně velká
podle potřeby sůl
podle potřeby olivový olej
16 lžiček pesto z dýňových semínek
16 ks listy šalvěje na pánvi smažené
podle potřeby parmazán
podle potřeby dýňový olej lze použít jakýkoliv jiný olej

Tykev, nad kterou se vám budou sbíhat sliny.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tykev či dýně v České republice nepatří k běžným pokrmům. Většinou za to může fakt, že lidé s touto surovinou neumí pracovat. Proto jsme se rozhodli pro malou osvětu. V tomto receptu vám povíme, jak si připravit tykev (případně dýni) tak, abyste si na ní skutečně pochutnali. A to třeba i s vašimi dětmi.

Číst
Je sous vide vaření bezpečné?

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme tykev

Tykev nebo dýni pečlivě oloupeme a překrojíme jí asi na třetiny. Vzniklé válečky překrojíme podélně a pak nakrájíme na plátky asi 1 cm široké.

2
Hotovo
2 min

Sbalíme

Nakrájenou tykev dáme do sous vide sáčku. Přidáme sůl a olej a vakuově zabalíme.

3
Hotovo
30 min

Vaříme

Sous vide lázeň zahřejeme na 90 °C. Vložíme sáček a vaříme 30 minut.

4
Hotovo
8 min

Dochutíme

Dýni vyndáme ze sáčku a dáme do misky. K dýni přidáme všechny ostatní ingredience (lístky šalvěje předem opečeme na pánvi, parmazán nastrouháme na hoblinky) a pečlivě zamícháme. Okamžitě podáváme.

blank
Barevný a pestrý salát z petržele (pastináku)
předchozí
Barevný a pestrý salát z petržele (pastináku)
recept na sousvide tuřín nebo vodnici
další
Sous vide vodnice (nebo tuřín)
Barevný a pestrý salát z petržele (pastináku)
předchozí
Barevný a pestrý salát z petržele (pastináku)
recept na sousvide tuřín nebo vodnici
další
Sous vide vodnice (nebo tuřín)

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here