Ingredience
- 1 ks tykevstředně velká
- podle potřeby sůl
- podle potřeby olivový olej
- 16 lžiček pesto z dýňových semínek
- 16 ks listy šalvějena pánvi smažené
- podle potřeby parmazán
- podle potřeby dýňový olejlze použít jakýkoliv jiný olej
Recept
Tykev či dýně v České republice nepatří k běžným pokrmům. Většinou za to může fakt, že lidé s touto surovinou neumí pracovat. Proto jsme se rozhodli pro malou osvětu. V tomto receptu vám povíme, jak si připravit tykev (případně dýni) tak, abyste si na ní skutečně pochutnali. A to třeba i s vašimi dětmi.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme tykev |
2 Hotovo 2 min |
Sbalíme |
3 Hotovo 30 min |
Vaříme |
4 Hotovo 8 min |
Dochutíme |