Ingredience
- 4 Klobásy
- 1/4 šálku pivo
- 1 polévková lžíce Wasabi koření
- 2 kusy bílá cibule
- 3 polévkové lžíce sojová omáčka
- 2 polévkové lžíce cukr
- 2 polévkové lžíce rýžový vinný ocet
- 1/2 polévkové lžíce strouhaný zázvor
- 1 litr voda
Recept
Klobásy se povedly opravdu šťavnaté. Wasabi jídlu dodá velmi zajímavou chuť a všechno to nakonec završí sladká cibulovoá marmeláda s příchutí teriyaki.
Stejně jako každé jiné maso se i klobásy musí v ideálním případě vařit při určité teplotě a čase, aby dosáhly dokonalého propečení. Díky metodám sous vide, které jsou možné doma, již není toto precizní vaření ponecháno náhodě.
Začněte nastavením teploty pro vaši vodní lázeň. Zde je rychlý průvodce:
60℃ – extrémně šťavnaté, ale opravdu jemné
65℃ – stále velmi šťavnaté, hladké, trochu pevné
71℃ – šťavnaté a pružné, podobně jako to, co získáte při tradičním vaření
Postup
1 Hotovo 10 minut |
Předehřejte vodní lázeňPředehřejte si vodní lázeň a připravte klobásy. Do sáčku přidejte ke klobásám také pivo a lžíci wasabi. Kreativitě se ale meze nekladou - můžete těmto klobásám přidat osobní chuť, takže buďte kreativní. Místo piva to můžete zkusit s vínem, vývarem, sodou, kávou. . . atd. Místo wasabi můžete použít v podstatě jakoukoli bylinku nebo koření, které máte rádi. Česnek, šalotka, citronová tráva, tymián, šalvěj... Dejte zabalené klobásy do vodní lázně. Mohou se vznášet kolem, takže když budete mít sponku nebo třeba těžkou lžíci, abyste je udrželi zatížené a ponořené, pomůže to uzeninám se uvařit rovnoměrně. |
2 Hotovo 15 minut |
Jak na japonskou cibulovou marmeládu teriyaki?Je třeba zkaramelizovat tenké plátky bílé cibule se sójovou omáčkou, cukrem, japonským rýžovým octem, nastrouhaným zázvorem a zrnky černého pepře. Vše nechte vařit, dokud cibule nezměkne podle vašich představ. Přidejte více vody a nechte je déle sušit, aby byla marmeláda hladší. Na tento recept použijeme litr vody a necháme to úplně zredukovat. Cibule by měla být měkká a trochu křupavá. |
3 Hotovo 5 minut |
Klobásy osušit |
4 Hotovo 5 minut |
Šup s tím na pánev |