Background Image

Wasabi-pivní bockwursts s cibulovou marmeládou Teriyaki

0 0
Wasabi-pivní bockwursts s cibulovou marmeládou Teriyaki

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 Klobásy
1/4 šálku pivo
1 polévková lžíce Wasabi koření
2 kusy bílá cibule
3 polévkové lžíce sojová omáčka
2 polévkové lžíce cukr
2 polévkové lžíce rýžový vinný ocet
1/2 polévkové lžíce strouhaný zázvor
1 litr voda

Klobásky podáváme na bocháncích přelité cibulovou marmeládou. Už to zní božsky..

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Klobásy se povedly opravdu šťavnaté. Wasabi jídlu dodá velmi zajímavou chuť a všechno to nakonec završí sladká cibulovoá marmeláda s příchutí teriyaki.

Stejně jako každé jiné maso se i klobásy musí v ideálním případě vařit při určité teplotě a čase, aby dosáhly dokonalého propečení. Díky metodám sous vide, které jsou možné doma, již není toto precizní vaření ponecháno náhodě.

Začněte nastavením teploty pro vaši vodní lázeň. Zde je rychlý průvodce:

60℃ – extrémně šťavnaté, ale opravdu jemné
65℃ – stále velmi šťavnaté, hladké, trochu pevné
71℃ – šťavnaté a pružné, podobně jako to, co získáte při tradičním vaření

Postup

1
Hotovo
10 minut

Předehřejte vodní lázeň

Předehřejte si vodní lázeň a připravte klobásy. Do sáčku přidejte ke klobásám také pivo a lžíci wasabi. Kreativitě se ale meze nekladou - můžete těmto klobásám přidat osobní chuť, takže buďte kreativní. Místo piva to můžete zkusit s vínem, vývarem, sodou, kávou. . . atd. Místo wasabi můžete použít v podstatě jakoukoli bylinku nebo koření, které máte rádi. Česnek, šalotka, citronová tráva, tymián, šalvěj...
Vaříme 2 hodiny.

Dejte zabalené klobásy do vodní lázně. Mohou se vznášet kolem, takže když budete mít sponku nebo třeba těžkou lžíci, abyste je udrželi zatížené a ponořené, pomůže to uzeninám se uvařit rovnoměrně.

2
Hotovo
15 minut

Jak na japonskou cibulovou marmeládu teriyaki?

Je třeba zkaramelizovat tenké plátky bílé cibule se sójovou omáčkou, cukrem, japonským rýžovým octem, nastrouhaným zázvorem a zrnky černého pepře. Vše nechte vařit, dokud cibule nezměkne podle vašich představ. Přidejte více vody a nechte je déle sušit, aby byla marmeláda hladší. Na tento recept použijeme litr vody a necháme to úplně zredukovat. Cibule by měla být měkká a trochu křupavá.

3
Hotovo
5 minut

Klobásy osušit

Jakmile jsou klobásy hotové, připravte je na závěrečné opékání. Budete chtít, aby byly zvenku pěkně křupavé, takže by bylo opravdu vhodné je vysušit.

4
Hotovo
5 minut

Šup s tím na pánev

Rozpalte pánev s klobásami. Abyste dosáhli dokonalého opečení, budete muset udržovat vysokou teplotu v pánvi. Klobásky podáváme na rohlíku, přelité cibulovou marmeládou.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

krab
předchozí
Sous vide krab s mangovou omáčkou
Filet mignon
další
Sous Filet Mignon s játrovým máslem
krab
předchozí
Sous vide krab s mangovou omáčkou
Filet mignon
další
Sous Filet Mignon s játrovým máslem

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here