Ingredience
- 450 g zelené fazolečerstvé
- 1 lžíce olivový olej
- 4 stroužky česnek
- dle libosti sůl
- dle libosti černý pepř
Recept
Žádná kašovitá struktura, ale křupavé a výborné fazolky, a to díky metodě vaření sous vide. Zelené fazolky jsou vhodné jako příloha k steaku či mořským plodům. Jsou bohaté na železo, bílkoviny a zinek. Všechny tyto živiny jsou i po vaření uchovány.
Postup
1 Hotovo 50 min |
FAZOLE UMYJEME, NAKRÁJÍME A DÁME VAŘITUmyjeme zelené fazole a odkrojíme konce. Vložíme je do vaku, který následně umístíme do vodní lázně o teplotě 86 ° C. Je důležité, aby fazole byly zcela ponořeny ve vodě, můžeme toho docílit případně s pomocí závaží. Pokud máte radši křupavou strukturu, stačí fazole vařit 30 minut. Pokud upřednosňujete měkkou strukturu, ideální je vaření 45 minut. |
2 Hotovo 7 min |
SMAŽÍMEVyndáme si fazole ze sáčku a rozehřejeme si pánev na středně vysokou teplotu. Jakmile bude pánev rozehřátá, přidáme do ní nakrájený česnek. Česnek v pánvi smažíme dokud nebude mít zlatohnědou barvu. Následně přidáme zelené fazolky, které smažíme přibližne 30 vteřin. |
3 Hotovo 2 min |
SERVÍRUJEME |